Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Oyun oynamanın yaşı yoktur. Günümüzde telefon, tablet ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere oyun oynayabileceğimiz bir çok kanal vardır. Lakin profesyonel oyuncular genellikle oyun bilgisayarı tercih etmektedir. Oyun bilgisayarları performansı oldukça yüksek olan ve donmadan oyun keyfinize zarar vermeyecek bir bilgisayar çeşididir. Oldukça farklı modelleri olan oyun bilgisayarlarının işlemcisi, ekran kartı ve termal denge gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir.


Oyun bilgisayarı fiyatları da normal bilgisayarlar ile karşılaştırıldığı zaman biraz pahalıdır. Lakin üstün oyun kalitesine sahip olmak isteyen bir oyuncu iseniz ve profesyonel anlamda bu işi yapıyorsanız kesinlikle kaliteli bir oyun bilgisayarına ihtiyacınız var demektir.

Bu noktada da oyun bilgisayarı alırken dikkat edilmesi gerekenleri bilmeniz gerekmektedir. Çünkü her oyun bilgisayarı aynı hazzı vermez ve aynı performansa sahip değildir. Bu yüzden sizler de oyun bilgisayarı satın almak istiyorsanız yazımızı incelemenizi öneririz.

Son 10 yılda bilgisayar oyunları sektörü oldukça büyüdü. Online oyunlar ile birlikte de oyun bilgisayar oyunları profesyonel hale geldi ve bir çok profesyonel oyuncu bu şekilde milyarlarca lira para kazanmaya başladı. İçindeki oyuncuyu ortaya çıkaran oyun tutkunları da daha kaliteli bir oyun oynamak için oyun bilgisayarı almak istiyorlar. Burada sizlere oyun bilgisayarı almadan önce nelere dikkat edilmelidir konusundan bahsedeceğiz.

Masaüstü Bilgisayar vs. Dizüstü Bilgisayar
Bildiğiniz üzere geçmişten günümüze oyun bilgisayarı olarak genellikle masaüstü bilgisayarlar kullanılırdır. Daha sonra dizüstü bilgisayarların üretimi yaygınlaştı ve oyun bilgisayarı olarak kullanımı sağlanmaya başlandı. Bunun sonucunda dizüstü bilgisayarlar oyun bilgisayarı olma konusunda daha konforlu ve kullanışlı hale geldi.
Kolayca taşınabilmesi, farklı yerlerde kullanımının kolay olması gibi özellikleri sebebi ile dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlardan ziyade oyun bilgisayarı olarak daha çok kullanılmaya başlandı. Performans ve işlemci bakımından da masaüstü bilgisayarlar kadar başarılı ve özel bilgisayarlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bağımsız Ekran Kartı Özelliği
Oyun bilgisayarı denildiği zaman kusursuz bir oyun deneyimi yaşamanızı kolaylaştıracak bir bilgisayar akla gelir. Bunun için de gerekli olan şeylerden biri yüksek performanslı, gelişmiş bir ekran kartına sahip olmasıdır. Teknolojik gelişmeler ile birebir ilerleyen ekran kartları ile donatılmış oyun bilgisayarları eğlenceli oyun deneyimleri sunacaktır size.

Üst Seviye İşlemci
Eğer oyun bilgisayarı almak istiyorsanız bunun size maliyeti biraz fazla olabilir. Ucuz oyun bilgisayarı satın almak istiyorsunuz evet lakin yüksek hız ve performans açısından oldukça iyi olan bir işlemciye sahip bilgisayarı çok da uygun fiyatlara alamayabilirsiniz.

Günümüzde Intel Core i7 işlemcinin başarılı bir işlemci olduğunu biliyoruz lakin bir oyun bilgisayarı için neslinin çok önemli olduğunu ve 2. ve 3. nesillerin yeterli bir işlemci olmadığını belirtmek isteriz. Bunun için daha üst seviye bir işlemci satın almanızı öneririz.

Dual Storage / Yeterli Disk Kapasitesi
Oyun tutkunları bilirler ki oyunlar bir bilgisayarda oldukça fazla yer kaplamaktadır. Bu yüzden de bilgisayarın yeterli disk kapasitesinin yüksek olması gerekmektedir. Yüksek kapasiteli bir oyun bilgisayarı almak istiyorsanız SSD, PCI ve HDD gibi depolama birimlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu depolama araçları ile oyun zevkiniz ikiye katlanabilmektedir. Bu araçlar ile oyunlar daha hızlı yüklenmekte ve oyun içi donmalar yaşanmamaktadır.
Bunun yanı sıra bilgisayarın aşırı ısınmasını engelleyecek ve termal dengeyi sağlayacak fanlara sahip olduğundan emin olunuz. Eğer hava sirkülasyonu düzenli bir şekilde sağlanmazsa oyun keyfiniz yarım kalabilir ve bilgisayarınız donabilir.

Klavye Düzeni
Oyun bilgisayarı alırken anti-ghosting teknolojisi ile üretilmiş klavyeleri tercih ederseniz oyun oynarken hatalı bir tuşa basma ihtimaliniz oldukça düşer. Bu yüzden klavye seçimi oyun bilgisayarlarında çok önemlidir. Klavye tuşlarının yüksek olması gerekir ki kullanımı kolay olsun.

Bilgisayar Ses Sistemi
Bir oyuna kendini kaptırmanın en kolay yolu sesli bir şekilde oynamaktır. Sesli oynanan oyunlarda insan kendini oyun dünyasının içinde hisseder. Bu yüzden ses oyun hazzı için çok önemlidir. Bu yüzden de iyi bir ses sistemine sahip bilgisayarı tercih etmelisiniz.
oyun bilgisayari alirken nelere dikkat edilmeli

Bilgisayar Ekran Boyutu
Oyun bilgisayarlarında en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de bilgisayarın ekranının büyüklüğüdür. Yeteri kadar büyük olmayan ekranlar ile oyun zevkini yeterince yaşayamayabilir hatta gözlerinize zarar verebilirsiniz. Oyun bilgisayarı ekran boyutunu odanıza ve kullanım alanına göre tercih etmelisiniz.
Gördüğünüz gibi eğer bir oyun tutkunu iseniz oyun bilgisayarı almak pek de kolay değildir. Oyun tutkunları için özel olarak sunduğumuz dizüstü oyun bilgisayarları için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Oyun severler web sitemizi inceleyerek faydalı bilgileri öğrenebilir ve ucuz oyun ekipmanları fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

About the Author

Bunları da beğenebilirsiniz